Σιάτσου

«
»
Σιάτσου

Το Σιάτσου είναι μία θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην Παραδοσιακή Κινέζικη & Ιαπωνική Ιατρική ενώ έχει επιρροές και από πιο σύγχρονες Δυτικές θεραπείες.

Στα Ιαπωνικά «Shiatsu», σημαίνει «πίεση με τα δάκτυλα». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την μάλαξη, το άγγιγμα, μία σειρά από ήπιες αλλά και εντονότερες πιέσεις και τεχνικές κινητοποίησης που στόχο έχουν την επαναφορά της φυσιολογίας του σώματος αλλά και την εξισορρόπηση της ενέργειάς του. Μία συνεδρία Σιάτσου, περιλαμβάνει επίσης πιέσεις με παλάμες, αγκώνες, πέλματα και μία σειρά από διατάσεις και μαλάξεις των αρθρώσεων.

Το παραδοσιακό Σιάτσου διαρκεί περίπου μία ώρα και γίνεται σε ειδικό στρώμα με τον θεραπευόμενο ντυμένο με άνετο ρουχισμό. Μπορεί ωστόσο να γίνει και συνδυαστικά με ένα μυοχαλαρωτικό μασάζ.

Βοηθά αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων όπως οι μυοσκελετικοί πόνοι, η δυσκαμψία, η αϋπνία, η χρόνια κόπωση, οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, στην ανακούφιση από το άγχος αλλά και στη διατήρηση του ευ ζην.

Θεραπευτές που το παρέχουν: