Οι πιο δημοφιλείς τεχνικές μασάζ

«
»

Είτε είμαστε θεραπευτές ή ενθουσιώδεις λάτρεις του μασάζ, όλοι απολαμβάνουμε μία καλή μάλαξη. Υπάρχουν διάφορα είδη και ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του. Μερικοί μπορεί να απολαμβάνουν την απόλυτη χαλάρωση, ενώ άλλοι προτιμούν ένα μασάζ βαθέως ιστού. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες τεχνικές μασάζ που έχουν γίνει ευρέως δημοφιλείς και προσφέρονται σε όλο τον κόσμο.

Οι Top 5 τεχνικές μασάζ σήμερα:

  • Σουηδικό (μυοχαλαρωτικό) μασάζ. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το είδος βασίζεται σε δυτικές αρχές της ανατομίας και της φυσιολογίας και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μασάζ παγκοσμίως. Αποτελείται από ένα σύνολο βασικών τριβών και η διάρκεια του είναι συνήθως 60-90 λεπτά. Οι κινήσεις εφαρμόζονται με τη βοήθεια ενός αρωματικού λαδιού και ο πελάτης είναι γυμνός στα σημεία εφαρμογής κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική θεραπεία την οποία μπορείτε να συστήσετε σε κάποιον που δεν έχει ξαναδοκιμάσει κανένα είδος μάλαξης, καθώς είναι ένα πολύ πλήρες μασάζ σώματος.

 

  • Αθλητικό μασάζ. Εδώ ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες αθλητές (αλλά και όσους αθλούνται γενικά), να προπονηθούν καλύτερα. Αυτό το είδος, το οποίο μπορεί να ταξινομηθεί ως μασάζ βαθέως ιστού, εφαρμόζεται πριν από τον αγώνα/την άθληση ή μετά από αυτά, με σκοπό είτε την προετοιμασία των μυών για την προπόνηση είτε την αποθεραπεία τους στη συνέχεια. Το αθλητικό μασάζ χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία τραυματισμών και την ελάφρυνση του χρόνιου πόνου.

 

  • Μασάζ πλάτης/αυχένα/ώμων. Αυτό το μασάζ παίρνει το όνομά του από τα μέρη του σώματος στα οποία επικεντρώνεται. Σήμερα πολλοί εργάζονται σε περιβάλλον γραφείου με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και καταπονούν εύκολα τον αυχένα και τους ώμους τους. Τα προβλήματα στην πλάτη είναι επίσης πολύ συνηθισμένα και μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικές αιτίες, όπως κακή στάση στη δουλειά, επίπονη άθληση, επαναλαμβανόμενες κινήσεις, εγκυμοσύνη κλπ. Το στρες και το άγχος έχουν τάση να καταπονούν ιδιαίτερα τον αυχένα και τους ώμους. Με αυτή την μάλαξη απελευθερώνουμε αποτελεσματικά το στρες.

 

 

  • Παραδοσιακό Thai μασάζ. Αυτό το μασάζ προέρχεται από την παραδοσιακή ιατρική της Ταϊλάνδης και λειτουργεί τόσο στο φυσικό, όσο και στο πνευματικό και ενεργειακό επίπεδο του ανθρώπου. Ονομάζεται επίσης γιόγκα μασάζ, επειδή εκτός από την εφαρμογή πίεσης χρησιμοποιεί και τεχνικές που μοιάζουν με τη γιόγκα. Το ταϊλανδέζικο μασάζ είναι αρκετά έντονο και διεγείρει το σώμα σε βαθύτερο επίπεδο. Έφτασε στον δυτικό κόσμο μόνο πριν από μερικές δεκαετίες και τώρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη που υπάρχουν.

 

  • Αρωματοθεραπεία. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι και δεν την επιλέγουν γιατί θεωρούν ότι δεν ανήκει στα «σοβαρά» είδη μασάζ. Πρόκειται για εσφαλμένη άποψη, καθώς είναι από τις πλέον ωφέλιμες θεραπείες και βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος όπως ραγάδες, ξηρότητα, ρυτίδες κτλ. Οι ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές κινήσεις της μάλαξης προσφέρουν στο σώμα την απόλυτη χαλάρωση. Τα έλαια απορροφούνται υπέροχα από την επιδερμίδα και μέσω του κυκλοφορικού συστήματος φτάνουν σε όλο τον οργανισμό.

 

Υπάρχουν πολλά είδη μασάζ από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ενδείκνυται για εσάς. Καλό είναι να δοκιμάσετε όσες περισσότερες θεραπείες μπορείτε πριν καταλήξετε στην κατάλληλη. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι μπορεί να γίνει συνδυασμός θεραπειών σε μία συνεδρία. Οι θεραπευτές της Massage Spa είναι πάντα στην διάθεσή σας για να συζητήσουν μαζί σας και να σας κατατοπίσουν ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *