Προγεννητικό μασάζ

«
»

Συγχαρητήρια! Πρόκειται να γίνεις μητέρα! Για τους επόμενους 9 μήνες θα δημιουργείς σιγά-σιγά μια καινούρια ζωή και κάθε μητέρα θέλει να κάνει τα πάντα για να βεβαιωθεί ότι το μωρό της μεγαλώνει υγιές και δυνατό.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το σώμα μιας γυναίκας. Οι καινούριοι πόνοι, το άγχος και οι ευθύνες μπορούν να κάνουν μια μητέρα να αισθάνεται πιο αγχωμένη από ότι συνήθως. Πραγματικά δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος παρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά από την γέννα, για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα μασάζ!

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μασάζ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη βελτίωση της υγείας συνολικά, τη μείωση του στρες και την ανακούφιση των επιπτώσεων της έντασης των μυών. Μελέτες δείχνουν ότι το μασάζ σε εγκύους μπορεί να μειώσει το άγχος, τα συμπτώματα της κατάθλιψης, να ανακουφίσει τους πονεμένους μύες και τις αρθρώσεις και μπορεί να βελτιώσει τον τοκετό και την υγεία του νεογέννητου.

Το προγεννητικό μασάζ μπορεί να αντιμετωπίσει τις διάφορες δυσκολίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

 

  • Το προγεννητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών. Ορμόνες όπως η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη (εκείνες που σχετίζονται με την πρόκληση στρες) μειώνονται, ενώ τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης (γνωστές και ως ορμόνες καλής διάθεσης) αυξάνονται. Η βελτίωση και η ρύθμιση των επιπέδων αυτών των ορμονών έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε λιγότερες επιπλοκές κατά τον τοκετό.
  • Το προγεννητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος. Πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης βιώνουν οίδημα στις αρθρώσεις. Αυτό το πρήξιμο προκαλείται από μειωμένη κυκλοφορία και αυξημένη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία από τη μήτρα. Εάν εμφανίσετε πρήξιμο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των μαλακών ιστών και στη μείωση της συγκέντρωσης υγρών στις διογκωμένες αρθρώσεις σας.
  • Το προγεννητικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου στα νεύρα. Συχνά προς το τέλος της εγκυμοσύνης, πολλές γυναίκες παρουσιάζουν πόνο στο ισχιακό νεύρο. Αυτό συμβαίνει επειδή η μήτρα στηρίζεται στους μύες της πυέλου και της κάτω πλάτης. Η πίεση που προκαλείται από τη μήτρα προκαλεί το πρήξιμο του άνω και κάτω ποδιού, γεγονός που ασκεί πίεση στα κοντινά νεύρα. Οι θεραπευτές μασάζ βοηθούν να απελευθερωθεί η ένταση στους κοντινούς μύες.

Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει τις έγκυες γυναίκες να ανακουφιστούν από τον πόνο στην πλάτη και τους πονοκεφάλους, καθώς και να κοιμηθούν καλύτερα.

Συχνά το προγεννητικό μασάζ προσφέρεται μόνο μετά το πρώτο τρίμηνο για την προστασία του μωρού. Αυτό συμβαίνει και στη Massage Spa. Κατανοούμε την ευαίσθητη φύση της εγκυμοσύνης και η ασφάλεια του μωρού είναι υψίστης σημασίας για εμάς.

Η εγκυμοσύνη κάθε γυναίκας είναι διαφορετική και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Εμείς διαθέτουμε θεραπευτές και θεραπεύτριες με ειδική εκπαίδευση και πιστοποίηση στο προγεννητικό μασάζ και σας στέλνουμε τον/την κατάλληλο επαγγελματία με βάση τις ανάγκες σας.

Μπορεί να θελήσετε να μπείτε και σε ένα πρόγραμμα πολλαπλών συνεδριών για να εντάξετε το μασάζ στην καθημερινότητά σας σε αυτή την τόσο σημαντική για εσάς περίοδο. Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι το μασάζ δεν βοηθά μόνο στις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης, αλλά και στην ανακούφιση του στρες μετά τον τοκετό και στην προσαρμογή στη ζωή ως νέος γονέας!

Μπορείτε να μείνετε ήσυχη γνωρίζοντας ότι παρέχετε ουσιαστική φροντίδα στο μικρό σας αλλά και στον εαυτό σας. Αξίζετε κάθε περιποίηση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *