Πως να γίνετε θεραπευτής μασάζ

«
»

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας καριέρα ως θεραπευτής μασάζ; Συγχαρητήρια! είστε έτοιμοι να επιλέξετε ένα από τα πιο όμορφα, συναρπαστικά και ανταποδοτικά επαγγέλματα που υπάρχουν. Όσο υπέροχο όμως κι αν είναι, άλλο τόσο δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που δεν ερευνούν πρώτα όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν την καριέρα. Οι θεραπευτές της Massage Spa μας δίνουν τις πολύτιμες συμβουλές τους με βάση την πολύχρονη εμπειρία τους για το πώς να γίνετε θεραπευτής μασάζ.

 

Ποιότητες που πρέπει να έχετε για να γίνετε θεραπευτής μασάζ:

  • Ανθρωπιά/συμπόνια. Τις περισσότερες φορές θα αντιμετωπίσετε ανθρώπους που υποφέρουν από κάποιο είδος πόνου ή τραυματισμού. Οπότε σε αυτό το επάγγελμα, κατά καιρούς, εργάζεστε περιτριγυρισμένοι από πόνο. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να χειριστείτε;
  • Ενσυναίσθηση. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος, σωματικό πόνο ή συναισθηματική ανισορροπία μπορούν μερικές φορές να μας φανούν λίγο αγενείς. Σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να συμπεριφέρεστε με αγάπη και κατανόηση και να είστε σε θέση να καταλάβετε ότι ο πόνος ή οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, ειδικά σε χρόνιες καταστάσεις, μπορούν να αλλάξουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα τους.
  • Πίστη. Πιστέψτε ότι μπορείτε να βελτιώσετε τα σωματικά προβλήματα των ανθρώπων, να αλλάξετε την κατάσταση του νου και να ελαφρύνετε τη διάθεσή τους.
  • Ισορροπία. Θα πρέπει πάντα να προσφέρετε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών σε όλους τους πελάτες σας, ανεξάρτητα από τη σύνδεση ή τη σχέση που έχετε με αυτούς.
  • Δυνατή προσωπικότητα. Μερικές φορές ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις που δεν συνάδουν με την φύση του επαγγέλματος. Παρόλο που είναι ξεκάθαρο το τι ακριβώς είναι το θεραπευτικό μασάζ, κάποιοι πελάτες ίσως σας ζητήσουν κάτι παραπάνω από αυτό. Θα χρειαστεί να είστε ξεκάθαροι και να εξηγήσετε με ευγένεια τι ακριβώς περιλαμβάνει η εκάστοτε θεραπεία.

 

 

 

Πράγματα που πρέπει πάντα να αποφεύγετε:

  • Προκατάληψη. Ποτέ μην κρίνετε τους ανθρώπους από την εμφάνιση, τη θρησκεία, την καταγωγή, το φύλο τους.
  • Φλυαρία. Εάν είστε πολύ ομιλιτικός άνθρωπος τότε αυτή δεν είναι η δουλειά των ονείρων σας, καθώς δεν επιτρέπεται να μιλάμε παρά μόνο στην αρχή ή στο τέλος της συνεδρίας.
  • Αδιακρισία. Θυμηθείτε ότι έχουμε κώδικα δεοντολογίας και ότι όλα όσα μας λένε οι πελάτες μας ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με αυτούς, αποτελεί επαγγελματικό απόρρητο.
  • Ελλιπή εκπαίδευση. Πολλοί θεραπευτές εστιάζουν μόνο στο φυσικό σώμα, αλλά σας ενθαρρύνουμε να έχετε κατά νου ότι δεν είμαστε μόνο δέρμα, μύες και οστά και ότι για να ζήσουμε μια υγιή ζωή θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε ισορροπία μεταξύ του σώματός μας, της ενέργειας, των συναισθημάτων, της κοινωνικής μας ζωής κτλ. Αν δεν λάβουμε υπόψη όλες αυτές τις πτυχές, τότε δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε πλήρως τους πελάτες μας. Εκπαιδευτείτε περαιτέρω, διευρύνετε την προοπτική σας και συνεχίστε να μελετάτε όχι μόνο την ανατομία και τη φυσιολογία αλλά συμπληρώστε τις γνώσεις σας με την ενεργειακή ιατρική, την κβαντική φυσική, την θεραπεία μέσω του ήχου, τα παραδοσιακά φάρμακα, την ψυχολογία, τη διατροφή.

 

Η προσφορά στον άνθρωπο είναι μία από τις πιο μεγαλειώδεις πράξεις. Μέσω του επαγγέλματος της θεραπευτικής μάλαξης προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια και αγάπη. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζουμε αρχικά είναι το μέγεθος της ανταπόδοσης που λαμβάνουμε όταν δίνουμε απλόχερα.

Καλή αρχή στο καινούριο σας ταξίδι!

1 σχόλιο

  1. Υπέροχο κείμενο ευχαριστω πάρα πολύ εμένα προσωπικά με βοηθάει πάρα πολύ αυτό που διάβασα και θα το ακολουθήσω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *