Τι να περιμένετε από το πρώτο σας μασάζ

«
»

Πολλοί άνθρωποι είναι νευρικοί την πρώτη φορά που πηγαίνουν για ένα μασάζ, και αυτό είναι κατανοητό. Ερωτήσεις έρχονται στο νου όπως: Τι πρέπει να φορέσω; Πρέπει να μιλώ; Ο θεραπευτής θα με κρίνει για τη σωματική μου εμφάνιση;

Τι να περιμένετε από το πρώτο σας μασάζ:

Το μασάζ προορίζεται να είναι θεραπευτικό και ευχάριστο. Είναι η στιγμή για να χαλαρώσετε, να αναζωογονηθείτε και να αφήσετε το άγχος. Δείτε πώς:

 

Επικοινωνήστε με τον θεραπευτή σας

Το θεραπευτικό μασάζ δεν αποτελεί «ένα μοτίβο που ταιριάζει σε όλους» Πρέπει να μιλάτε με τον θεραπευτή σας για τις συγκεκριμένες ανάγκες που έχετε, για το τι ελπίζετε να αποκομίσετε από την θεραπεία, τις περιοχές του σώματός σας που χρειάζονται φροντίδα και οποιαδήποτε γενική ερωτήση που χρειάζεται να απαντηθεί.

Ο θεραπευτής επενδύει στο να είστε άνετοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας, οπότε μην διστάσετε να συζητήσετε μαζί του. Αν η μουσική είναι πολύ δυνατή ή ο θεραπευτής ασκεί υπερβολική πίεση, θα πρέπει να το πείτε ελεύθερα!

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται αμήχανα όντας ημίγυμνοι σε ένα κρεβάτι μασάζ, ειδικά την πρώτη φορά που κάνουν μια συνεδρία. Αλλά η λέξη κλειδί που πρέπει να θυμάστε είναι «επαγγελματισμός». Ο θεραπευτής δεν είναι εκεί για να σας κρίνει. Είναι εκεί για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε ό,τι σας ταλαιπωρεί με επαγγελματική στάση και πλήρη κατάρτιση.

 

Ανακαλύψτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο

Μια καλή ιδέα είναι να δοκιμάσετε διαφορετικούς τύπους μασάζ για να δείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο, ειδικά εάν ο στόχος σας είναι η χαλάρωση και η μείωση του στρες. Μετά από μερικές συνεδρίες, θα έχετε μια καλύτερη αίσθηση του τι σας αρέσει και θα είστε πιο άνετοι στην επικοινωνία με τον θεραπευτή σας.

 

 

 

 

 

Οι μέθοδοι θεραπείας μασάζ περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

                                                                                                                                         

  • Σουηδικό μασάζ – κυκλικές κινήσεις πάνω στο σώμα με τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια επαφής της παλάμης του θεραπευτή. Ο ρυθμός της μάλαξης είναι αργός και εφαρμόζεται σε όλο το σώμα. Το σουηδικό μασάζ είναι θεραπευτικό, καθώς είναι αποτελεσματικό για την ανακούφιση από την ένταση, την αύξηση της ροής του αίματος και την καταστολή των ερεθισμάτων του πόνου.

 

·         Mασάζ με ζεστές πέτρες – ο θεραπευτής σας προετοιμάζει ξεκινώντας με κάποιες σουηδικές τεχνικές μασάζ και στη συνέχεια τοποθετεί ζεστές πέτρες κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Αυτές λειτουργούν σαν μια επέκταση των χεριών του θεραπευτή, απελευθερώνοντας την ένταση στους μύες σας.

  • Μασάζ βαθέως ιστού – είτε είστε αθλητής είτε κάθεστε όλη την ημέρα σε ένα γραφείο, το μασάζ βαθέως ιστού είναι μια θεραπευτική τεχνική για την ανακούφιση του πόνου των μυών ασκώντας πίεση στα στρώματα των μυών, των τενόντων και άλλων ιστών.

 

 

Τι φοράμε/δεν φοράμε κατά την διάρκεια της συνεδρίας

Αυτό εξαρτάται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από εσάς. Αν θέλετε για παράδειγμα μασάζ στην πλάτη, αφαιρείτε μόνο τα ρούχα στο πάνω μέρος του σώματος. Το μόνο που απαιτείται από τους θεραπευτές είναι να είναι καλυμένη η περιοχή των γεννητικών οργάνων είτε με εσώρουχο, είτε με πετσέτα.

 

Τι συμβαίνει όταν ολοκληρωθεί η υπηρεσία;

 

Ο θεραπευτής θα συζητήσει μαζί σας σε ποια συμπεράσματα έφτασε έπειτα  από το μασάζ: πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ, ποια οφέλη μπορείτε να περιμένετε μακροπρόθεσμα, θα λύσει τις όποιες δικές σας απορίες και θα σας συμβουλεύσει για το πως μπορείτε να βοηθάτε το σώμα σας κατά το διάστημα από την μία συνεδρία στην άλλη.

Ο θεραπευτής μασάζ εστιάζει στην υγεία και την ευημερία σας. Στο τέλος μιας επίσκεψης θα πρέπει να αισθάνεστε ότι το μασάζ ήταν ευεργετικό και ευχάριστο και να σκέφτεστε ήδη την επόμενη συνεδρία σας! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ενημερωθείτε για τα είδη θεραπειών που προσφέρουμε στην Massage Spa και κλείστε το ραντεβού σας είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω της ιστοσελίδας μας. Το σώμα σας θα σας ευχαριστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *