Πόνος στην πλάτη

«
»

Είναι γεγονός πως αμέτρητοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από πόνο στην πλάτη και κάθε χρονο δαπανώνται δισεκατομμύρια για ανακούφιση και αποκατάσταση. Μια μελέτη του 2003 δείχνει ότι το θεραπευτικό μασάζ παράγει καλύτερα αποτελέσματα και μειώνει την ανάγκη για παυσίπονα κατά 36% σε σύγκριση με άλλες θεραπείες.

 

Το μασάζ μπορεί πράγματι να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί ο πόνος που προέρχεται από πολλές καταστάσεις, όπως μυϊκή ένταση, σπασμοί, φλεγμονή, δυσκαμψία. Ένας εξειδικευμένος θεραπευτής μασάζ θα ασκήσει την σωστή πίεση για να αυξήσει τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτήσει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά τους μυες και θα βοηθήσει στην εξάλειψη οποιωνδήποτε οξέων ή άλλων αποβλήτων που συσσωρεύονται στην πληγείσα περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι η ανακούφιση του πόνου!

Πριν κλείσετε ραντεβού για θεραπεία, θυμηθείτε:

 

  • Βεβαιωθείτε ότι ο θεραπευτής μασάζ που διαλέξατε είναι πλήρως καταρτισμένος, εκπαιδευμένος και έμπειρος, με προυπηρεσία ετών.
  • Αν έχετε τραυματιστεί κατά την άσκηση, επιλέξτε αθλητική μάλαξη. Αυτό το είδος προάγει την ευελιξία και ανακουφίζει από το μυϊκό σφίξιμο και την δυσκαμψία.
  • Για οξύ πόνο στην πλάτη, ζητήστε ένα μασάζ βαθέως ιστού, αλλά προετοιμαστείτε για ένα δυνατό μασάζ που έχει σχεδιαστεί για να απελευθερώνει τις μυϊκές ίνες και να αποτοξινώνει τον μυϊκό ιστό. Μπορείτε πάντα να συζητάτε με τον θεραπευτή κατά την διάρκεια της συνεδρίας και να του ζητάτε μεγαλύτερη ή μικρότερη πίεση, καθοδηγώντας τον με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
  • Δοκιμάστε ένα μασάζ που εναλλάσσει ζεστές και κρύες θεραπείες για να γνωρίσετε μία εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική και να ανακουφιστείτε από τον πόνο.
  • Ένα μασάζ με hot stones μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό καθώς οι πέτρες μεταφέρουν θερμότητα στο σώμα σας, επιτρέποντας στον θεραπευτή να εργάζεται πιο αποτελεσματικά.

 

Να θυμάστε πάντα ότι δεν είναι όλα τα είδη μασάζ κατάλληλα για όλους τους τύπους πόνου στην πλάτη. Ένα βαθύ μασάζ ιστού δεν είναι ενδεχομένως καλή ιδέα για κάποιον που πάσχει από ρευματοειδή αρθρίτιδα ή άλλες εκφυλιστικές ασθένειες. Ωστόσο, ένα ελαφρύτερο μυοχαλαρωτικό μασάζ θα ήταν κατάλληλο. Βεβαιωθείτε ότι συζητάτε πάντα τις τεχνικές που θα χρησιμοποιηθούν από τον θεραπευτή μασάζ πριν ξεκινήσετε τη συνεδρία. Εάν έχετε οξεία οσφυαλγία, πρέπει επίσης να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας πριν αρχίσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα θεραπείας μασάζ.

Στη Massage Spa η θεραπευτική μας προσέγγιση είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να σας παρέχουμε τον κατάλληλο θεραπευτή και την τεχνική που είναι η καλύτερη για την υγεία και ευεξία σας. Χαρίστε στο σώμα σας την αγάπη και την φροντίδα που του αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *