Πόνος στον αυχένα

«
»

Ο πόνος στον αυχένα είναι εξαιρετικά κοινός. Περίπου το 50% των ενηλίκων αναφέρουν ότι έχουν πόνο στον αυχένα κάθε χρόνο. Είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι κλείνουν ένα ραντεβού για μασάζ. Είτε ξυπνάτε με ξαφνικό πόνο, είτε αντιμετωπίζετε επίμονη δυσφορία, αυτού του είδους ο πόνος επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι πόνοι στον αυχένα συχνά προκαλούν άγχος, καθώς οι περιοχές του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης είναι εξαιρετικά σημαντικές για το ανθρώπινο σώμα. Όταν σε αυτά τα σημεία βιώνουμε επίμονο πόνο και πιάσιμο, η καθημερινότητά μας γίνεται τρομερά δύσκολη και τα επίπεδα του στρες αυξάνονται.

Το μασάζ προσφέρει ανακούφιση

Το μασάζ είναι καταπραϋντικό και πάντοτε η ιδανική λύση για να νιώσετε αμέσως καλύτερα. Δουλεύοντας στους μύες γύρω από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, μπορούμε να ανακουφίσουμε την ένταση στον αυχένα με τον πιο φυσικό και άμεσο τρόπο. Δεν χρειάζονται πάντα έντονες πρακτικές, ακόμα και το απλό μυοχαλαρωτικό μασάζ έχει τεράστια ευεργετική επίδραση στον πόνο του λαιμού.

Μην ξεχνάτε ότι διάφορες περιοχές του σώματός μας είναι αλληλένδετες. Για παράδειγμα, η κάτω πλάτη είναι στην πραγματικότητα συνδεδεμένη με τα πόδια. Η φροντίδα της σπονδυλικής στήλης είναι σημαντική επειδή δεν επηρεάζει μόνο την άμεση περιοχή αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ολόκληρο το σώμα.

Η πρόληψη είναι κλειδί

Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του μασάζ στον πόνο του αυχένα είναι η δύναμη της πρόληψης. Το μασάζ δεν ενδείκνυται μόνο για τη διαχείριση του πόνου, αλλά και για τη μείωση του χρόνου της θεραπείας που θα χρειαστείτε. Οι έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική και σωματική υγεία του ανθρώπου προτού πάθει ένα τραύμα ή ατύχημα συνδέεται άμεσα με το πόσο πόνο θα βιώσει μετά.

Οι εβδομαδιαίες συνεδρίες μασάζ αποφέρουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη Massage Spa προσφέρουμε θεραπείες με καταρτισμένους θεραπευτές, οι οποίοι μπορούν να σας παρέχουν την πολύτιμη ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα αλλά και να σας βοηθήσουν να τον αποτρέψετε στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *