Το μασάζ συναντά την επιστήμη

«
»

Ακόμα και μία μεμονωμένη συνεδρία αποφέρει σημαντικά βιολογικά οφέλη.

Μήπως ένα καλό μασάζ προσφέρει περισσότερα από ένα απλό χαλάρωμα των μυών; Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai στο Λος Άντζελες διεξήγαγαν έρευνα σε 53 υγιείς ενήλικες και τα αποτελέσματα είναι άκρως αποκλυπτικά!

Όλα τα άτομα υποβλήθηκαν σε ενδοφλέβιους καθετήρες, ώστε δείγματα αίματος να μπορούν να ληφθούν αμέσως πριν από το μασάζ και μέχρι μία ώρα μετά. Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία και μόνο συνεδρία μασάζ προκάλεσε σημαντικές βιολογικές αλλαγές:

  • Μειώθηκαν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα και το σάλιο και στην αργινίνη-αγγειοπιεσίνη, μια ορμόνη που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κορτιζόλης.
  • Aυξήθηκε ο αριθμός των λεμφοκυττάρων, των λευκών αιμοσφαιρίων που αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Αυξήθηκε η οξυτοκίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με την ικανοποίηση.
  • Μειώθηκε η επινεφριδιακή ορμόνη κορτικοτροπίνη, που διεγείρει τα επινεφρίδια ούτως ώστε να απελευθερώνουν κορτιζόλη.

 

Οι συνεχείς και σημαντικότατες έρευνες κορυφαίων γιατρών και νοσοκομείων παγκοσμίως κατά την τελευταία δεκαετία έχουν δείξει ότι η θεραπεία μασάζ αποτελεί εξαιρετική πρακτική και παρέχει ουσιαστική βοήθεια σε όλους τους τομείς. Πλέον όλα συνηγορούν στο ότι έχουμε στα χέρια μας την λύση για ότι μας ταλαιπωρεί.

 

Κύριο μέλημά μας στην Massage Spa, είναι η ανακούφιση του πόνου, η οριστική λύση των προβλημάτων σας και η βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης συνολικά και ολιστικά.

 

Είμαστε μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *