Χρειάζεστε αποτοξίνωση;

«
»

Δεν αισθάνεστε καλά και δεν είστε σίγουροι γιατί; Ίσως να είναι καιρός για αποτοξίνωση.

Ορισμένες φορές μπορεί να μη χρειάζεται απαραιτήτως να καταφύγετε σε δίαιτα αποτοξίνωσης ή να πιείτε άπειρα υγρά. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μασάζ για να ενεργοποιήσετε τις φυσικές διεργασίες καθαρισμού του σώματός σας, οι οποίες μπορεί να επιβραδυνθούν για διάφορους λόγους – έλλειψη τακτικής άσκησης, λίγα υγρά ή φυτικές ίνες στη διατροφή. Εάν δεν έχετε επενδύσει στην καλύτερη φροντίδα για τον εαυτό σας, ένα αποτοξινωτικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πώς βοηθά το μασάζ στην αποτοξίνωση του σώματος;

Οι ρυθμικές κινήσεις και η πίεση που ασκούνται στους μύες, τους ιστούς και τα όργανα κατά τη διάρκεια της θεραπείας μασάζ βοηθούν στην τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος. Το σώμα λειτουργεί σαν σφουγγάρι: Όταν εφαρμόζεται πίεση στον ιστό και το λίπος, οι τοξίνες κυριολεκτικά “συμπιέζονται” από μέσα μεταξύ των μυϊκών ινών και των κυττάρων και στην πορεία απελευθερώνονται στο κυκλοφορικό σύστημα για ευκολότερη αποβολή από τον οργανισμό.

Το λεμφικό σύστημα είναι το κλειδί.

Το λεμφικό σύστημα συνεργάζεται με το καρδιαγγειακό σας κυκλοφορικό σύστημα για να αποβάλλετε τις τοξίνες και να μεταφέρετε τα ανοσιακά κύτταρα σε όλο το σώμα που με την σειρά τους σας προφυλάσσουν από λοιμώξεις. Εάν η κυκλοφορία του λεμφικού υγρού σας υποχωρεί, οι τοξίνες μπορούν να συσσωρευτούν και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να μην μεταφερθούν στις περιοχές του σώματος όπου χρειάζονται.

Δεδομένου ότι το λεμφικό σύστημα δεν διαθέτει μια μεγάλη κεντρική αντλία, όπως η καρδιά για να κρατήσει τα πράγματα σε κίνηση, χρειάζεται να βασίζεται σε άλλα πράγματα, όπως την άσκηση, την αναπνοή… και το μασάζ. Έτσι, αν δεν γυμνάζεστε και δεν τρώτε σωστά, αυτό μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε προκαλώντας πόνους και λεμφικό οίδημα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει επιδείνωση των οργάνων και των αδένων όπως ο θύμος αδένας που είναι ζωτικοί παράγοντες στο ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί η αποτοξίνωση είναι σημαντική για την αποφυγή ασθενειών και χρόνιων προβλημάτων υγείας. Επομένως, αν δεν τρέφεστε σωστά και δεν ασκείστε τακτικά, δοκιμάστε ένα μασάζ για να επαναφέρετε το σώμα σας στα καλύτερά του. Θυμηθείτε να πιείτε ένα ποτήρι ή δύο καθαρό νερό μετά από μασάζ για να βοηθήσετε το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες πιο γρήγορα.

Στη Massage Spa λαμβάνουμε υπόψιν τον τρόπο ζωής, τις ανησυχίες για την υγεία και τις προτεραιότητές σας και συνεργαζόμαστε μαζί σας για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα τακτικών συνεδριών θεραπευτικού μασάζ για εσάς.

Δοκιμάστε τα εξαιρετικά του οφέλη και χαρίστε στον εαυτό σας ευεξία και υγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *