Πόσο συχνά να κάνω μασάζ;

«
»

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι ζωές μας είναι γεμάτες με χρόνιο στρες και σωματική κόπωση. Όλα συμβάλλουν αρνητικά στα αυξανόμενα προβλήματα στην υγεία μας. Η καθημερινή κίνηση στους δρόμους, το άγχος στην εργασία μας, ο καθιστικός τρόπος ζωής και η υπερβολική έκθεση μπροστά σε μια οθόνη, μας φέρνουν αντιμέτωπους με καταστροφικά για εμάς αποτελέσματα. Η φροντίδα του εαυτού μας είναι κρίσιμη για την αποφυγή πιο σοβαρών προβλημάτων του σώματος και του νου, τα οποία προκύπτουν από αυτούς τους τόσο στρεσογόνους παράγοντες. Ωστόσο, η σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό σπάνια συμβαίνει αυθόρμητα. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να αυτο-βοηθηθούμε και να εντάξουμε θεραπευτικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά μας, αν θέλουμε να ζήσουμε την καλύτερη δυνατή ζωή για εμάς.

Είναι αναμφισβήτητα ευεργετικό το να εντάξετε το θεραπευτικό μασάζ στο τακτικό πρόγραμμα ευεξίας σας. Ακριβώς όπως η άσκηση και η υγιεινή διατροφή, η θεραπεία μασάζ θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι και να έχετε περισσότερη ενέργεια. Εκτός από το ότι θα σας «αναγκάσει» να ρίξετε τους γρήγορους ρυθμούς σας έστω και για λίγη ώρα, το μασάζ βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει από τον μυϊκό πόνο και βοηθά στις ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, η ισχιαλγία και οι μυϊκοί σπασμοί.

 

Όμως πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μασάζ; Η συχνότητα της θεραπείας εξαρτάται από παράγοντες όπως οι φυσικές και συναισθηματικές σας ανάγκες και τα επίπεδα στρες. Το τακτικό μασάζ θα σας επιτρέψει να απολαύσετε περισσότερα οφέλη για την υγεία, αλλά αυτό δεν είναι πάντα η σωστή επιλογή για όλους. Εάν έχετε τραυματισμούς που σας προκαλούν πόνο, σίγουρα πρέπει να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Ακριβώς όπως η άσκηση μια φορά δεν βελτιώνει στο έπακρο την φυσική κατάσταση, ούτε ένα μεμονωμένο υγιεινό γεύμα θρέφει το σώμα σε βάθος, ένα μασάζ μία και μόνο φορά δεν θα σας θεραπεύσει πλήρως.

 

Ένα μασάζ μία φορά το χρόνο σίγουρα σας χαλαρώνει αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου από την ένταση των μυών ενός ολόκληρου έτους, την κακή στάση του σώματος, την έλλειψη άσκησης και το καθημερινό άγχος. Το ιδανικό είναι να διατηρείτε τον μυϊκό σας ιστό χαλαρό και σε καλή κατάσταση κι αυτό επιτυγχάνεται με τακτικές συνεδρίες μάλαξης.

 

Συζητήστε με τον θεραπευτή σας. Ένας σωστός θεραπευτής μασάζ είναι συνεργάτης στο γενικό πλάνο υγείας και φροντίδας του εαυτού σας. Συζητήστε τους στόχους σας, τη ρουτίνα γυμναστικής σας ή αυτή που σχεδιάζετε να ξεκινήσετε, και τυχόν τραυματισμούς που είχατε στο παρελθόν. Η ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση με τον θεράποντα μασέρ θα σας βοηθήσει να καθορίσετε πόσο συχνές θα μπορούσαν να είναι οι συνεδρίες σας.

 

Θα ήταν καλό να προγραμματίζετε θεραπείες πιο συχνά σε περιόδους αυξημένου στρες και πόνου που σχετίζονται με διάφορες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις. Εάν έχει αυξηθεί το καθημερινό άγχος, ή έρχεται ένα γεγονός όπως μια μετακόμιση, μια νέα δουλειά ή ένας γάμος, ο προγραμματισμός ορισμένων συνεδριών μασάζ θα σας βοηθήσει να προλάβετε την συσσώρευση της έντασης.

 

Εάν είστε αποφασισμένοι να ζήσετε το καλύτερο έτος της ζωής σας, τοποθετήστε την τακτική φροντίδα του εαυτού σας στην κορυφή της λίστας. Η Massage Spa είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσει να προσφέρετε το καλύτερο δώρο στο σώμα και στο πνεύμα σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *