Τα οφέλη του Μασάζ στην υγεία

»

Μην μας παρεξηγείτε – αγαπάμε το γεγονός ότι το μασάζ είναι η επιλογή σας όταν θέλετε να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Είμαστε ενθουσιασμένοι όταν σας βοηθούμε να γιορτάσετε γενέθλια, επετείους, επιτυχία στην δουλειά ή οποιαδήποτε άλλη ξεχωριστή περίσταση. Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης ότι το μασάζ μπορεί να είναι μια ιατρικά ωφέλιμη πρακτική που μπορεί να βοηθήσει στην ψυχική και σωματική σας ευεξία. Περισσότερο από απλά ένας τρόπος για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, τα οφέλη του μασάζ στην υγεία μπορούν να σας βοηθήσουν να βιώσετε πραγματική βελτίωση. Παρακάτω είναι μερικοί από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να σας βοηθήσει το μασάζ καθώς επίσης και τα επιχειρήματα που στηρίζουν αυτήν την άποψη.

Πραγματικό όφελος # 1: Ανακούφιση πόνου

Έχει αποδειχθεί ότι το μασάζ ανακουφίζει μια ποικιλία βαθμίδων και τύπων πόνου, συμπεριλαμβανομένου του χρόνιου πόνου, του πόνου της αρθρίτιδας, των πονοκεφάλων και των πόνων που σχετίζονται με την ινομυαλγία. Στα Archives of Internal Medicine συζητείται μια μελέτη που εξετάζει την αποτελεσματικότητα του μασάζ για ανακούφιση από τον πόνο σε σχέση με άλλες τεχνικές διαχείρισης του πόνου. Διαπιστώθηκε ότι το 74% των συμμετεχόντων θεωρούν ότι το μασάζ είναι “πολύ χρήσιμο” μετά από 10 εβδομάδες θεραπείας μασάζ. Ο πόνος είναι ο λόγος για το 80% περίπου των επισκέψεων σε γιατρούς στις ΗΠΑ και το γεγονός ότι το 2015 σε περισσότερους από 1 στους 3 Αμερικανούς συνταγογραφήθηκαν με αναλγητικά φάρμακα, κάνει ξεκάθαρη την ανάγκη για μια εναλλακτική πηγή ανακούφισης από τον πόνο.

Πραγματικό όφελος # 2: Ενίσχυση της διάθεσης

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα διάθεσης ή κατάθλιψη, τότε η πρώτη σας άμεση πράξη θα πρέπει να είναι να αναζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας. Στη συνέχεια, αν ο γιατρός το υποστηρίζει, το μασάζ μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό και ουσιαστικό εργαλείο στην προσπάθειά σας για θεραπεία και ευεξία. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι παρακολούθησαν τα επίπεδα κατάθλιψης των εγκύων γυναικών που είτε έκαναν μια θεραπεία μασάζ είτε εξασκούσαν προοδευτική χαλάρωση μυών για πέντε εβδομάδες. Οι γυναίκες στην ομάδα που έκαναν μασάζ ανέφεραν ότι είχαν περισσότερη ενέργεια κι ένιωθαν λιγότερο κατάθλιψη.

Πραγματικό όφελος # 3: Βοήθημα για τον ύπνο

Μισό λεπτό – μόλις τώρα δεν ειπαμε πώς το μασάζ μπορεί να ανεβάσει την ενέργειά μας; Σαφώς, διότι η μάλαξη είναι ιατρική πρακτική – υπέρ ήρωας, οπότε πραγματικά βοηθά στην αύξηση της ενέργειας αλλά συνάμα συμβάλλει και σε πιο ξεκούραστο ύπνο. Το μασάζ μπορεί πραγματικά να χειριστεί αποτελεσματικά τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα σας, αυξάνοντας το επίπεδο της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που μπορεί να παράγει μελατονίνη η οποία μας βοηθά να αναπτύξουμε έναν υγιή κύκλο ύπνου. Άλλες έρευνες δείχνουν ότι η μάλαξη βοηθά στην απελευθέρωση των κυμάτων δέλτα, τα οποία είναι παρόντα στην πιο βαθιά κατάσταση του ύπνου μας. Σε μια μελέτη σχετικά με τις επιπτώσεις του μασάζ στην ποιότητα του ύπνου των εμμηνοπαυσιακών γυναικών (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4521661/), οι γυναίκες που έκαναν μασάζ σε τακτική βάση ανέφεραν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα του ύπνου τους.

Αναμφισβήτητα το μασάζ είναι δώρο προς τον εαυτό μας που μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Αλλά δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι το μασάζ σε τακτική βάση μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία σας. Εάν θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από μια φυσική, μη-φαρμακευτική πρακτική που σας χαλαρώνει, σας βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα και αισθάνεστε εκπληκτικά κατά τη διάρκειά της, δεν θα το εκμεταλλευόσασταν;

6 σχόλια

  1. Μπορώ να πω με βεβαιότητα μετά από πολλές συνεδρίες μασάζ με τους καταπληκτικούς σας θεραπευτές, ότι όλα όσα υπέροχα αναφέρει το άρθρο είναι πέρα ως πέρα αληθινά. Δεν πίστευα ποτέ μου πως το μασάζ σε μόνιμη βάση θα με βοηθούσε τόσο πολύ, σε τόσους τομείς της ζωής μου. Δεν το αλλάζω με τίποτα και σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *