Αιθέρια έλαια

«
»

Θυμάστε την μυρωδιά του σπιτιού που ζήσατε τα παιδικά σας χρόνια; Ή ίσως μια συγκεκριμένη λοσιόν που πήρατε στις διακοπές σας; Η αίσθηση της όσφρησης είναι μια από τις δυνατότερες αισθήσεις μας. Μία και μόνο γνώριμη ευωδιά μπορεί να επαναφέρει μνήμες και να επηρεάσει το πώς νιώθουμε συναισθηματικά και μερικές φορές ακόμη και σωματικά. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την υπερδύναμη χρησιμοποιώντας την αίσθηση της όσφρησης για να χαλαρώσετε ή να νιώσετε περισσότερη ενέργεια όταν το θέλετε. Με τόσα πολλά διαθέσιμα αιθέρια έλαια, ρίχνουμε άγκυρα στα συναισθήματα της χαλάρωσης, της ενέργειας ή της απόλυτης νιρβάνας!

Τι είναι τα Αιθέρια έλαια;

Τα αιθέρια έλαια είναι στην διάθεση των ανθρώπων από την αρχή του χρόνου. Χρησιμοποιούνται σε όλα, από την ανακούφιση διαφόρων θεμάτων σωματικών και συναισθηματικών, έως τη δημιουργία ενός υπέροχου αρώματος για τα σπίτια μας. Αλλά πολλοί μας ρωτούν, τι ακριβώς είναι αυτά; Ένα αιθέριο έλαιο είναι ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο φυτικό έλαιο που μπορεί να εφαρμοστεί, εισπνευσθεί ή αναμειχθεί σε τρόφιμα και άλλα προϊόντα. Τα περισσότερα αιθέρια έλαια προέρχονται απευθείας από τα φυτά, αν και τα περισσότερα εσπεριδοειδή παράγονται από την διαδικασία της ψυχρής πίεσης του φλοιού του φρούτου.

Χρησιμοποιώντας τα αιθέρια έλαια στα σπίτια μας, τα γραφεία μας και το μασάζ μας, μπορούμε να συνδέσουμε τα συναισθήματα με συγκεκριμένες μυρωδιές και στη συνέχεια να επαναφέρουμε αυτά τα υπέροχα συναισθήματα όταν ξαναερχόμαστε σε επαφή με το άρωμα. Εάν ενσωματώσετε την αρωματοθεραπεία στο μασάζ σας και στη συνέχεια τοποθετήσετε το ίδιο ή παρόμοιο άρωμα στο σπίτι σας, μπορείτε να μεταφερθείτε σε κατάσταση ευδαιμονίας με μια μόνο βαθιά εισπνοή.

Άλλοι λόγοι για να ενσωματώσετε αιθέρια έλαια στο μασάζ σας

Όταν τα αιθέρια έλαια προστίθενται στο λάδι του μασάζ, μπορείτε να αποκτήσετε τα οφέλη μέσω της απορρόφησης καθώς και μέσω της εισπνοής του αρώματος. Ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να μειώσετε το άγχος που ίσως νιώθετε. Ένα σωστό θεραπευτικό μασάζ από μόνο του μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, αλλά όταν συνδυάζεται με αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα και το χαμομήλι, τα συναισθήματα χαλάρωσης αυξάνονται και το άρωμα εγγράφεται στην μνήμη. Όταν αργότερα το επαναφέρετε στην καθημερινότητά σας έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα!

Το δεντρολίβανο, τα εσπεριδοειδή και ο ευκάλυπτος είναι μερικά αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν στο καθαρό μυαλό, την σωστή εστίαση και την αύξηση της ενέργειας. Χρησιμοποιήστε τα στο μασάζ ή τοποθετήστε τα σε ένα αρωματοποιητή στον χώρο σας για αίσθημα ενισχυμένης ενέργειας όλη την ημέρα.

Μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι, το γραφείο σας ή οποιονδήποτε άλλο χώρο, σε καταφύγιο ευδαιμονίας. Μη θεωρείτε δεδομένη τη δύναμη του αρώματος και φροντίστε να αναζητήσετε τρόπους να ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας μυρωδιές που ανοίγουν τις πόρτες σε θετικά συναισθήματα και μνήμες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *