Ο ύπνος βελτιώνεται με το μασάζ;

«
»

Όταν έχουμε στρες ή πολλές ασχολίες μέσα στην ημέρα, ή ακόμα κι όταν διασκεδάζουμε λίγο παραπάνω, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που επηρεάζεται; Όταν η ζωή μας γίνεται πιο δραστήρια, ο ύπνος τείνει να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Πολύ συχνά δουλεύουμε ως αργά το βράδυ ή θέλουμε να ξεκινήσουμε νωρίς την δουλειά το πρωί και σιγά-σιγά κόβουμε χρόνο από τον πολύτιμο ύπνο μας. Κι όταν τελικά πέσουμε για ύπνο, οι μικρές ανησυχίες και οι αγχωτικές σκέψεις καταλαμβάνουν την κεντρική θέση στη σκηνή κατά την διάρκεια του ύπνου, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την βαθιά χαλάρωση που τόσο έχουμε ανάγκη. Στη συνέχεια, κουρασμένοι την επόμενη μέρα, πιστεύουμε ότι μπορούμε απλά να αντισταθμίσουμε την κατάσταση με επιπλέον καφέ.

Αυτός ο εξαντλητικός κύκλος στέρησης του ύπνου μπορεί να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο σε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Για παράδειγμα, γνωρίζατε ότι όσοι πάσχουν από αϋπνία είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να παρουσιάσουν προβλήματα σχέσεων; Η έλλειψη ύπνου μπορεί επίσης να βλάψει τις γνωστικές μας λειτουργίες, να μας κάνει πιο ευάλωτους σε καρδιακά προβλήματα, να συμβάλει στην κατάθλιψη και να επιδράσει αρνητικά στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας μας ευάλωτους σε ασθένειες.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε ένα απλό, υπέροχο εργαλείο για να σας βοηθήσουμε να καταπολεμήσετε την απώλεια του ύπνου, χρησιμοποιώντας απλά την αφή! Το μασάζ σε τακτικά διαστήματα μπορεί να κάνει θαύματα για την ποιότητα του ύπνου σας.

 

Το μασάζ μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο με αρκετούς τρόπους:

  • Θυμάστε τις αγχωτικές σκέψεις που ενοχλούν το μυαλό σας κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε; Παρόλο που το μασάζ μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνει τους λογαριασμούς σας να εξαφανιστούν ή το στρεσογόνο meeting στην εργασία σας να ακυρωθεί με θαυματουργό τρόπο, μπορεί να συμβάλλει στο να μειωθούν τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης, βοηθώντας σας να ασχολήστε με τις επίμονες φωνές λιγότερο και τα γλυκά όνειρα περισσότερο.
  • Το μασάζ προωθεί την απελευθέρωση της σεροτονίνης, η οποία είναι μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για την παραγωγή μελατονίνης. Η παραγωγή της μελατονίνης, είναι ο φυσικός τρόπος του σώματός σας για να έλθετε σε κατάσταση ύπνου. Η σεροτονίνη είναι επίσης μια ορμόνη «καλής διάθεσης», όπως και οι άλλες ορμόνες που απελευθερώνονται από το μασάζ: ενδορφίνες και ντοπαμίνη.
  • Δεν είναι εκνευριστικό όταν ένας πόνος στο ισχίο ή η σφιγμένη σας πλάτη απαγορεύει τον ύπνο σας; Το τακτικό μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι μύες, οι αρθρώσεις και οι τένοντές σας είναι χαλαροί, ευέλικτοι και χωρίς πόνους, οδηγώντας σας σε πιο άνετες νύχτες και ημέρες.
  • Το ανήσυχό σου πόδι δυσκολεύει τις νύχτες σου; Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει. Ενώ οι ερευνητές είναι γενικά αβέβαιοι για τις αιτίες, το μασάζ φαίνεται να συμβάλλει στη συγκράτηση του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών (Restless Leg Syndrome). Πιο συγκεκριμένα, βοηθάει επειδή αυξάνει την κυκλοφορία, απελευθερώνει ορμόνες και χαλαρώνει τους σφιγμένους μύες, οπότε αξίζει τον κόπο να δώσετε στο μασάζ μια ευκαιρία για να καταπολεμήσετε το RLS.

Αν ο ύπνος σας μερικές φορές μοιάζει με.. άπιαστο πουλί, το χρωστάτε στον εαυτό σας, στους αγαπημένους σας, στην δουλειά σας και στους φίλους σας, να εντάξετε στην ζωή σας την πανάρχαια τέχνη του θεραπευτικού μασάζ. Σίγουρα θα εκπλαγείτε από το πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε όταν αρχίσετε να απολαμβάνετε βαθύτερες και μεγαλύτερες περιόδους ύπνου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *