Αθλητικό μασάζ

«
»

Είτε γυμνάζεστε απλά το σαββατοκύριακο είτε πιο συστηματικά, η αθλητική δραστηριότητα μπορεί να κουράσει τις αρθρώσεις σας, να καταπονήσει τους μυες σας και να εξαντλήσει την ενέργειά σας. Αν δεν αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμάσετε και να χαλαρώσετε το μυαλό και το σώμα σας, αναπόφευκτα θα δυσκολευτείτε στην επίτευξη των στόχων στις αθλητικές σας δραστηριότητες. Με το να ενσωματώσετε το τακτικό αθλητικό μασάζ πριν και μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες σας, δεν θα είστε μόνο σε καλύτερη θέση να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αθλητικές σας ικανότητες, αλλά θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να χτίσετε δύναμη κι αυτοπεποίθηση και να κάνετε σωστή αποθεραπεία.

 

Το μασάζ πριν από τον αγώνα βοηθά το σώμα σας να αποδώσει στο έπακρο

Πριν ξεκινήσετε έναν αγώνα αντοχής ή ακούσετε την σφυρίχτρα του διαιτητή να σηματοδοτεί την έναρξη ενός ομαδικού αθλήματος, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε έναν θεραπευτή για αθλητικό μασάζ ώστε να προετοιμάσετε τους μυες σας και να «ξυπνήσετε» το σώμα σας. Αυτός ο τύπος μασάζ δεν βοηθά μόνο να ζεσταθούν οι μύες, αλλά βελτιώνει την ροή του αίματος στα πόδια, τα χέρια και τον κορμό.

Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί γρήγορες κινήσεις για να ξυπνήσει τις μυϊκές ίνες στο σώμα σας. Ο στόχος μιας θεραπείας αθλητικού μασάζ πριν τον αγώνα δεν είναι να πιέσουμε βαθιά ή να  προκαλέσουμε πόνο, αλλά να κάνουμε τους μύες εύκαμπτους και να χαλαρώσουμε τις αρθρώσεις. Η ευεργετική επίδραση του αθλητικού μασάζ επιφέρει πάντα καλύτερη αθλητική απόδοση!

Το μασάζ μετά τον αγώνα βοηθά τους μύες και το μυαλό να αποθεραπευτούν με τον καλύτερο τρόπο

Όταν αγωνίζεστε σε ένα αθλητικό γεγονός, ο στόχος είναι να ξεπεράσετε τα όριά σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μυαλό και το σώμα σας. Όταν υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια έντονη κατάσταση, (όπως είναι ένας αθλητικός αγώνας), πρέπει να γνωρίζουμε ότι προκαλούμε φθορά στους μύες και τις αρθρώσεις μας.

Ο καλύτερος τρόπος για να ανταμείψετε το σώμα σας μετά τον αγώνα, είναι ένα θεραπευτικό αθλητικό μασάζ. Ο μασέρ θα επικεντρωθεί στo αργό και σταθερό λύσιμο των «κόμπων» και της έντασης στους καταπονημένους μύες και θα χαλαρώσει συνολικά το σώμα και το πνεύμα σας. Χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μασάζ ως ένα σταθερό εργαλείο αποκατάστασης, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα είστε έτοιμοι σε ελάχιστο χρόνο για το επόμενο αθλητικό γεγονός και θα είστε σε θέση να αγωνίζεστε με σταθερή απόδοση.

Μετά από ένα άθλημα, η αθλητική μάλαξη γίνεται με αργές κινήσεις και την κατάλληλη πίεση για να ανακουφιστούμε από την ένταση και να απομακρύνουμε το γαλακτικό οξύ, χωρίς να αυξήσουμε τον πόνο στους μύες. Ο στόχος είναι να χαλαρώσει το σώμα και να ηρεμήσουμε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

 

Το εύρος κίνησης είναι κλειδί για βέλτιστη απόδοση σε οποιοδήποτε άθλημα

Είτε είστε τενίστας, δρομέας ή παίζετε κάποιο ομαδικό σπορ, όλοι οι αθλητές χρειάζονται βέλτιστο εύρος κίνησης για να πετύχουν. Το μασάζ μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε το φάσμα της κίνησης πριν τον αγώνα, καθώς και να ανακτήσετε την ευελιξία και την κινητικότητά σας αφού έχετε αγωνιστεί ή ακόμα και τραυματιστεί. Κάθε θεραπευτική συνεδρία ξεκινά εξετάζοντας την εμβέλεια της κίνησης του σώματος, βλέποντας πόσο μπορούμε να τεντώσουμε τα άκρα και προσδιορίζοντας τα σημεία που χρειάζονται βοήθεια για  να αισθανθούμε καλύτερα.

Προετοιμάστε και ενισχύστε τις αθλητικές ικανότητες του σώματός σας δοκιμάζοντας ένα αθλητικό θεραπευτικό μασάζ πριν και μετά τον επόμενο αγώνα σας. Η μάλαξη είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο που κάθε αθλητής χρειάζεται στο πρόγραμμά του για να εξασφαλίσει μέγιστη απόδοση και σωστή αποκατάσταση.

 

Οι επαγγελματίες θεραπευτές μάλαξης της εταιρείας μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να εστιάσετε στον στόχο σας και να προετοιμάσουν το σώμα σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *