Μασάζ για μια υγιή καρδιά

«
»

Καρδιά. Αυτό το μαγικό, ακούραστο όργανο που χτυπά περίπου 100.000 φορές καθημερινά, μόνο για εμάς. Η καρδιά μας, η αντλία στο μέγεθος γροθιάς που βρίσκεται στο στήθος μας, είναι υπεύθυνη για την αποστολή αίματος και οξυγόνου σε όλα τα μέρη του σώματός μας κι αξίζει να παίρνει την κεντρική θέση στην σκηνή της ζωής μας. Με δεδομένο ότι οι καρδιακές παθήσεις αυξάνονται στον πληθυσμό όλης της γης κάθε χρόνο, είναι σημαντικό να δώσουμε την δέουσα προσοχή, να αγαπήσουμε την καρδιά μας και να μάθουμε μερικά πράγματα για την σωστή λειτουργία της… όπως τα οφέλη του μασάζ για μια υγιή καρδιά!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή φροντίδα περιλαμβάνει τακτική άσκηση, καλό φαγητό και χαμηλό άγχος. Ωστόσο, ξέρατε ότι και το μασάζ είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την καρδιά σας;

Πίεση.

Το μασάζ έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι μειώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Σε μία μόνο μελέτη οι συμμετέχοντες έλαβαν μασάζ 45-60 λεπτών. Μετά το μασάζ, η αρτηριακή τους πίεση έπεσε κατά μέσο όρο 10 mm Hg και ο καρδιακός τους ρυθμός μειώθηκε κατά μέσο όρο κατά 10 παλμούς ανά λεπτό. Το γεγονός ότι το μασάζ μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα τόσο δραστικά χωρίς τη χρήση φαρμάκων είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18315516?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum)

 

Άγχος.

Είμαστε όλοι λιγάκι αγχωμένοι στην καθημερινότητά μας και η καρδιά μας πληρώνει το τίμημα. Το υπερβολικό στρες μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές αρρυθμίες, οι οποίες αποτρέπουν την αποτελεσματική άντληση της καρδιάς, προκαλώντας έτσι ανεπαρκή παροχή αίματος στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα. Το τακτικό μασάζ μπορεί να μειώσει αυτό το πρόβλημα, οδηγώντας στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των άλλων οργάνων.

 

Νευρικό σύστημα.

Το νευρικό μας σύστημα έχει δύο τμήματα, συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό.

Η διέγερση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος προετοιμάζει τον οργανισμό απέναντι σε κάθε κατάσταση που τον απειλεί. Έτσι ο οργανισμός είναι έτοιμος να δώσει μία απάντηση μάχης ή φυγής. Αυτό προκαλεί τη στενότητα των αιμοφόρων αγγείων μας και την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της κορτιζόλης και του ρυθμού αναπνοής. Το μασάζ μπορεί να διεγείρει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να χαλαρώσει πλήρως.

 

Κυκλοφορικό σύστημα.

Η κακή κυκλοφορία μπορεί να σημαίνει πρόβλημα για την υγεία της καρδιάς. Η υγεία των αρτηριών σας βασίζεται στην σωστή κυκλοφορία και η έλλειψή τους μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις. Το μασάζ είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της σωστής κυκλοφορίας, με συνέπεια την αποτελεσματικότερη ροή αίματος και την εξάλειψη των απορριμμάτων.

Το μασάζ κατατάσσεται ψηλά στην λίστα με τις θεραπείες για την καλή υγεία της καρδιάς. Τα μικρά βήματα που κάνετε τώρα αποτελούν μεγάλη επένδυση για την καλή υγεία στο παρόν και στο μέλλον. Εάν μπορείτε να κάνετε λίγα εύκολα (και, ας το παραδεχτούμε, ευχάριστα) πράγματα όπως να λάβετε ένα μασάζ τώρα, για να μειώσετε ενδεχομένως οποιαδήποτε συμπτώματα κάποιας ασθένειας ή άλλα προβλήματα υγείας αργότερα, δεν αξίζει τον κόπο; Όχι μόνο αυτό, αγαπάμε το γεγονός ότι η απλή αυτή ενέργεια μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας τόσο τώρα όσο και αργότερα. Στην Massage Spa είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία, να σας γνωρίσουμε όλα τα είδη μασάζ και να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο για εσάς.

Βάλτε στην ζωή σας αυτή την πανάρχαια και αποτελεσματική θεραπεία και δώστε τον εαυτό σας την ευκαιρία να εκπλαγεί ευχάριστα με τα αποτελέσματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *