Θυρεοειδής αδένας

«
»

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους σημαντικότερους αδένες στο σώμα. Ο μικρός αυτός αδένας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, αποθήκευση και απελευθέρωση θυρεοειδικών ορμονών, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη γενική υγεία σας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι ορμόνες που παράγονται από τον θυρεοειδή επηρεάζουν σχεδόν κάθε κύτταρο του σώματός σας.

Η χαμηλή λειτουργία του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός) είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που επηρεάζει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το χειρότερο είναι ότι σχεδόν το 60% των ανθρώπων με θυρεοειδικές παθήσεις δεν έχουν ιδέα ότι ο θυρεοειδής αδένας τους δεν παράγει τη σωστή ποσότητα θυρεοειδούς ορμόνης.

Μερικά από τα κύρια συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι τα εξής:

  • Ανεξήγητη απόκτηση ή απώλεια βάρους
  • Κούραση
  • Αδυναμία των μυών
  • Μικρότερη αντοχή στο κρύο
  • Μειωμένη λίμπιντο
  • Γνωστικές δυσκολίες
  • Κατάθλιψη
  • Μη φυσιολογική εμμηνόρροια

Όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι μπορεί να υποφέρετε από μειωμένη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Γνωρίζατε όμως ότι ένα απλό μασάζ μπορεί να είναι αρκετό για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του θυρεοειδούς σας αδένα; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως μπορεί!

Το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση των συμπτωμάτων του υποθειρεοειδισμού, καθώς τονώνει την ροή του αίματος στον αδένα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας ώστε αυτός να είναι υγιής. Κατορθώνουμε με αυτόν τον τρόπο την αύξηση της παραγωγής της ορμόνης που χρειάζεται ο οργανισμός.

Το μασάζ αυξάνει επίσης την λεμφική ροή στον μικρό αυτό αδένα. Η υγιής λεμφική ροή είναι απαραίτητη για όλα τα όργανα και τους αδένες στο ενδοκρινικό σύστημα παραγωγής ορμονών. Με την αύξηση της λεμφικής ροής μέσω του μασάζ, διεγείρετε τον θυρεοειδή, αυξάνοντας έτσι την παραγωγή της θερεοειδούς ορμόνης.

Από τα μεγαλύτερα οφέλη, είναι η μείωση των φλεγμονών. Η φλεγμονή και το κοινό «πρήξιμο» είναι ένα από τα πολλά συμπτώματα του ιστού που έχει υποστεί βλάβη και το πρήξιμο στον θυρεοειδή είναι συνήθως σημάδι ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Το μασάζ έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος και να συμβάλλει στην αποκατάσταση της υγιούς λειτουργίας του θυρεοειδούς.

Το μασάζ επίσης διεγείρει τη ροή του αίματος στους μύες, αυξάνοντας την παραγωγή ενέργειας. Ειδικότερα μετά από ένα μασάζ βαθέως ιστού, θα αισθάνεστε πιο δραστήριοι και ζωντανοί, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού.

Τέλος, το μασάζ βοηθάει αποτελεσματικά στην μείωση του άγχους. Το άγχος είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες που οδηγούν σε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, ειδικότερα αν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το μασάζ μπορεί να εξουδετερώσει το άγχος, μειώνοντας την παραγωγή κορτιζόλης στο σώμα σας. Το αποτέλεσμα θα είναι λιγότερη πίεση στα ενεργειακά συστήματα του οργανισμού και μεγαλύτερη ενέργεια στην καθημερινότητά σας.

Οι θεραπευτές μας είναι στην διάθεσή σας για να σας εξηγήσουν τις ωφέλειες του μασάζ και να σας καθοδηγήσουν ούτως ώστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς.  Επιλέξτε την καταπληκτική θεραπεία που σας προσφέρει το μασάζ και δείτε το σώμα και την ζωή σας να αλλάζουν κάθε μέρα προς το καλύτερο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *